På biltur

June som guide

June ville vise meg idag de nærmeste småbyene omkring Sylva. Første byen var Franklin og her var jeg på to museumer. Det ene "Scottish Tartans museum". Dette var et museum som var viet til innvandrere fra Skottland. Her ble det vist en samling av klær som visste hvilken klaner som bodde i området, det andre  museumet var " Macon County historie museum." Dette musum var mer omfattende. Her var det samlet inn fra tidligste innvandrere og helt frem til idag  forskjellige abeidsredsskapere, klær, møbler, bibler og legeredskaper og jordmødreredskaper. Allt var gaver fra beboerne og de drev dette på frivillig basis.så det var en god dugnads ånd blant beboerne.

 Det ble lunsjtid og June kjente et et par som drev en "Diner" og vi dro dit. Maten var veldig god og som vanlig mye. Som alltid var det et stort salat valg med en god feitende salat sause. Desserten var ville bringebær med sukker og fløte. Vi tok en fem minutter middagslur før vi dro videre.

Neste på programmet var et sted hvor skjerping for gull i hine harde dager. En kunne ikke gå inn i gruvene,  men utenfor var vannrennene i takt og det var også vaskeplassen. Vedlikeholdet var basert på dugnad av de få gjennværende. Hva de hadde som levebrød lurte jeg på, de bodde iallefall kummerlig. June fortalte at de fleste levde av turismen og solgte souvenirer.

Dagen gikk fort  og vi snudde nesen  hjemover . Det var tidlig kveld når vi kom hjem og June  og June satte igang med matlaging. Mat og prate hører godt sammen og under middagen fikk igjen høre om reisen til Norge. Nok en sen kveld før jeg krøp til sengs.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE