Littt historie om Sylva

June forteller

Sylva var ikke et jordbruks område og det som var var allerede tatt i  bruk av de første innvandrerer. Den neste bølge av invandrere brukte Sylva som mellomstasjon på vei vestover mot Tennesee/Georgia og California. Forsyninger og andre nødvendigheter ble kjøpt i Sylva. June var vel orientert og arbeidet i det lokale biblotek. I tre dager har hun øst ut opplysninger om folk og fe i Sylva, men om sin egen familie visste svært lite. Moren hennes hadde elve søsken, men bare to levde til de ble voksne. Så barnedødligheten var stor i hennes familie. Hun hadde bare engang truffet sin mor-mor og morfar fikk hun aldri møte. Om han var død eller bare forlatt mormoren ante hun ingenting om. Hun hadde et vagt minne at mormoren levde sammen med en mann.Ingen av hennes slektninger fortalte om seg selv, de var bare der noen ganger sammen  med hennes foreldre. June ble fortalt at hennes tipoldemor bodde i Amerika og hennes bestemor var født i Missuri. Så June mente at hennes forfedre var enten første eller annen generasjon innvandrere på morssiden. Men mange registrerte hverken fødsel eller død og  mange mennesker"svant hen".

Dagen ble avsluttet rundt kjøkkenbordet med en god Bourbon  og prat om hennes tur til Norge. Hun savnet tydelig å ha en familie om seg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE