Sightseeing

Bilkjøring

Etter frokost ville jeg til posthuset og sende kort hjem og kvitte meg med overflødig bagasje. June kjørte meg til posthuset og jeg fikk gjort hva jeg hadde bestemt.

Hun hadde lovet meg en heldagstur med bilen. Sylva hadde en hovedgate, hus på begge sider av gaten. Fra hovedveien gikk det smau mellom husene og ut i villmarken eller mot en fjelltopp. Det var utrolig mange dalsøkk og små fjelltopper at en nesten trenger kart og kompass for å orientere seg. Et hus der og et hus der, små butikker overallt. Sylva er vanskelig å bli kjent. Kirker var det over allt, små ubetydelige kirker, med små spir. Lett å kjøre seg bort. Skogen er så tett og svær at en knapt ser himmelen for bare trær. Hun fortalte om fjellfolket som kommer ned fra fjellet en gang i måneden for å hente forsyninger. De var svært folkesky og samtidig veldig agressiv. Vi kjørte hele dagen, for å gå var for henne utenkelig. Hun tok til universitetet og bibloteket, og til sist museumet. Her hadde June arbeidet. Museumet var om temaet de første innvandrene i North Caroline . Det var folk fra Scotland/Irland. De kom til dette område omkring 1500--1600 -og forsatte helt frem til 1900 -1950. De første innvandrene  le tatt vel imot av indianerne og de intergrerte seg vel inn i indianernes levemåte . De var ikke vant med skog og skogshogst, økser og sager var  ukjente. De brente skogen ned når de ryddet land og bygget hus av stein slik som hjemme i Europa. Tømmeret ble ubrukt. Først når tyskerne og skandinavene kom ble øksen og sagen tatt i bruk. Tømmeret ble bygningsmaterial. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE