svart/hvit holdninger

Agmunds rettferdighet sans

Det hadde overrasket både faren og moren at Agmund stod på sitt, lik lønn lik arbeid. Moren ble riktig redd, hun kjente veldig godt holdningene til den hvite befolkning. Hun prøvde å si at det kunne være farlig om Agmund stod på sitt. Agmund  tok ikke hensyn til advarslene og June og moren var redd for å få Klux-Klanen på besøk, men  det gjorde de heldigvis ikke. Familien kjente også noen innen Klanen og fortalte Agmund at han var heldig at ingenting skjedde. June og familien hadde levd i miljøet, hvor negrene ble diskrimert hver dag og det var vanskelig for June til å forandre synspunkt, hennes  holdning til negrene var ikke forandret. Det var for meg en gåte at hun bar med seg disse holdningene.  Jeg prøvde å få henne til å snakke mer om dette, men det var å møte veggen. De samme tanker hadde hun om indianere.

Hun ville vise meg denne dagen en del museumer og vi kjørte til Cherokee reservoatet. Her bodde bare indianere og her var det en guide som tok over føringen. Han fortalte indianerenes historie. Land var tatt i fra dem, for de innvandrene trengte land. De hadde aldri gjerdet inn , de levde fra dag til dag. Rikdom for dem var å leve sammen i harmoni, og ha den glede å spise, jakte og fiske og stifte familie, ikke å bygge formuer. Allt tilhørte alle og alle skulle leve sammen. Brøt de denne koden for lykke, ble de utstøtt og måtte leve ensomhet.

I mange timer kjørte vi omkring før vi gjorde vendereise til Sylva. Vi ble sulten etterhvert og June bestemte at vi skulle spise. Vi fant en   " Holyday Inn"   restaurant. Det samme overdådige matfatet, allt for mye av allt. Svære kjøttstykker, svære poteter, masse grønnsaker og salatfat. Fete sauser og mye Coca Cola. At det er masse amrikanere som er overvektig, forstår jeg nå. Jeg hadde inntrykk  av de gafler innpå store mengder hver eneste dag, og etter hovedmåltidet spiser de dessert.

Vi kom sent hjem og jeg hadde lyttet til June i timer og etterhvert hadde jeg store vanskeligheter å holde meg våken, så jeg stupte i seng.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE