Aspen Drive

Slektninger til June på mors siden

Ved frokostbordet neste dag fortalte June om sine slektninger på mors siden. Hun kom fra Missuri, et delt  syn til negrer. Søre del av Missuri var det sørstatsholdning mer enn den nordre del, Geotgia. Moren var fra sør og vokste opp i et typisk sørstats-hjem. Hennes holdning til negrer var dårlig. Hun kunne ikke se noe positivt. Det var her hun møtte Agmund og giftet seg. Straks etter flyttet de til Arkensas, det hadde med jobben å gjøre.  June hadde en tante og hun giftet seg omtrent på samme tid.

Hun fortalte om en historie fra Tennesee, da de bodde der. Det var en liten by og alle kjente til hverandre. På veien til butikken traff de helt tilfeldig en neger som hadde arbeidet for onkel Agmund. Onkel Agmund håndhilste på mannen, slikt gjorde man ikke og moren ble helt bleik og skalv som et askeløv. Her kom hennes søramrikanske hvite-holdning fram. En håndhilser ikke på negrer, dette kunne være nok til å bli skutt. Men heldigvis endte det ikke slik.

En annen historie fra Florida om onkel Agmund, var at han betalte godt til sine ansette, likegyldig hvilke farge menneskene hadde. Gjorde arbeiderne en god jobb, skulle betalingen være god likegyldig hudfarge. Han ble kontaktet av den hvite del av befolkningen, som nærmest hadde truet han at lønnen for de fargete skulle være lavere enn den hvite, ingen lik lønn om de gjorde samme arbeid. Agmund hadde da svart ganske irritert til gruppen, han ville forsatt betale godt uansett farge likegyldig om det var en svart eller hvit arbeider. Junes mor ble sikkelig redd, hun kjente holdningene i sør og prøvde å overtale mannen, men Agmund stod på sitt. Så det ble slik han mente var riktig

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE