Med June som guide

Onkel Agmund

Etter en god natt søvn våknet jeg tidlig. Solen skinte fra klar himmel. Gikk ut av huset .  En stor gårdsplass omkranset av leiligheter, byggfeltet var plassert inne i en eikeskog. Fra gårsplassen kunne en se sentrum av Sylva langt under oss. Byggefeltet var på en fjelltopp. I dalsøkket var det en elv og på begge sider av elven var det bygget hus oppetter dalsiden. Et par timer dukket June opp. Hun hadde laget frokost, en riktig amrikansk frokost. 

Under frokosten spurte jeg om onkel Agmund, faren hennes. Hun fortalte meg at faren gikk fra båten i New York, ikke gjennom Ellis Island. Han lot seg frivillig akturuseile. Han hadde fortalt han hadde ingen hensikt å vende tilbake til Norge. Han hadde arbeidet i mange stater som smed og byggningsarbeider og i Chigago møtte han sin kone. Der hadde de bodd i en lengre periode, men June var fødd i Florida. Han hadde giftet seg sent opp mot 40år.

Han fortalte aldri om sitt liv og familie i Norge, han ville ikke ta det ansvar som lå i å være eldste sønnen i en barnerik familie. Han skrev en kontrakt som sjømann uten at faren og moren visste det. Hans far fikk kunnskap om dette og hadde reist til Bergen og prøvde å overtale han om å bli. Men tross en tårefyllt tale fra faren, dro han. Han hadde allerede bestemt seg og den eneste måten han kunne gjennomføre sitt ønske å komme til Amerika var å jobbe som sjømann. Han ønsket å legge Norge bak seg for alltid. Han snakket aldri om Norge og heller aldri nevnte han  noe ønske om å komme tilbake til Norge.

June selv har arbeidet med forskjellige ting, men de to siste jobbene hennes var i en bank og  biblotek.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE