En måned hvor mye skulle ordnes

Hjemme

eEtter en vellykket tur til Jomtien, hvor jeg fikk ordnet bekreftelsen på pensjonen og handlet varer som jeg ikke får her i Lem Puk og en kveld ut for å spise god sjømat, gjorde jeg en tidlig natt, en god frokost og tidllig start hjemover. Foresten det var kjekkt å reise alene. To ungkarer, martin og jeg. Vi bruker GPS til å orientere oss og slipper all maset fra nervøse koner. Turen hjemover gikk smertefritt og vi kom hjem før det ble mørkt. Å kjøre i mørket kan være en prøvelse.

Jeg skulle ikke fornye visaet før ut i februar, så jeg hadde noen uker på meg før det skulle skje, så jeg fikk god tid på meg 

Kom sikkert hjem og jeg kom til et tomt hus, Patcheree var gikk jeg utifra var med kyrne som vanlig. Kalkunene vandret fri i hagen og laget masse bråk. Omsider kom Patch hjem og hun var svært glad at det hadde gått så bra. Hun matet kalkunene og satte de i bur for kvelden og kom og tok en skål med meg.

Jeg skulle ikke fornye visaet før ut i februar, så jeg tok meg tid til å besøke venner. Ingenting var forandret, men flere hadde fått influensa. Jeg ble smittet og pustevanskeligheten slo til igjen. All medisen var brukt og jeg måtte til sykehuset til kontroll. Inte nytt, jeg måtte slutte å røke og med den beskjeden fikk jeg  gå til apoteket å hente ny astmamedisin og hjertemedisin. Sekken full etter en halv dag venting gjorde jeg vendereis til Lem Puk.

Etter noen dager for jeg avgårde til visakontoret, jeg hadde hørt at reglene var forandret, så jeg ville  være  der en uke før visaet mitt tok slutt i tilfelle jeg ikke hadde allt i orden. Det var ingen på kontoret som jeg kjente, hele personalet var skiftet ut. Nye fjes og nye regler tenkte jeg og det var det. Men det gikk bra hos imigrasjonsmyndigheten og passet ble stemplet og idet mannen bak skranken skulle gi meg passet, forlangte politimyndighetene å se passet. Igjen ble alle papirene sjekket og igjen måtte jeg signere. Han gikk grundig igjennom alle papirene og bankboken såvell som husboken, omsider vinket han på meg og overleverte passet og fortalte meg de få gå for denne gang, men neste år måtte jeg ha depositum i banken og hadde jeg ikke det ville ikke bli årsvisa mer.

Det som er det gale er at forskjellige kontorer tolker lovene på sin måte. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE