En søndag

Sammen Stuart og Julian

Hele søndagskvelden ble det diskutert fotball. De visste langt mer om norske fotballsplllere enn noen andre jeg har truffet. Selvom de var begge Liverpool fans, kjente de godt til Egil "Drillo" Olsen, den dale fotball - manageren fra Norge. Han var for tiden manager i England. De spurte om hans renome` i Norge. Jeg var ikke så orientert , men det å sette gode fotballspillere inn i et system og godt samarbeid på banen, der hver spiller hadde en spesiell oppgave som de kunne greie nesten til perfektsjon. Diskusjon til langt ut på natten, og etter ca.15 øl og mange turer på toalettet, ble vi enige om å avslutte kvelden.

Etter en god natt søvn var det å få i seg frokost. Jeg var ikke akkurat lysten på frokost, men jeg fikk  i meg  et tørt rundstykke og noen kaffekopper. Etter frokosten gikk jeg til havnen og fisketorget. Her var det et yrende liv og det jeg  la merke til var pelikaner, de vandret omkring  mellom menneskene og spiste fiskeavfall. Jeg syntes de var mer brysom enn pen, men de gjorde en god jobb. I selve bassenget var det en mengde seler som også forsynte seg vel. Et underlig syn for meg, de var til nytte . Det meste av avfallet var mat for selene og pelikanene. Fiskemarkedet var som andre fiskemaSerenakeder i Chile, her ble det sløyet og filitert og solgt. Her finnes ikke smørbrød innnpakket i plast til salgs, bare fisk. Her peker de på fisken de ønsker og fiskeren setter i gang sløye og filitere. På 'placa O'Higgens spilte et militær okester,  mange skolebarn var tilstede og andre. Jeg leide meg en motorsykkel og kjørte omkring i byen. Byen var ikke så vanskelig å finne frem i.  Kjørte langs stranden og fant et koselig sted til å ta en øl og tok frem reiseguiden for å planlegge veien videre. Jeg endte på  La Paz som mål i første omgang. Byen er 4200 meter over havet, en reise fra havet, det ville bli stor forandring. En ble advart, kjøp hodepinetabletter og vær oppmerksom på at du blir veldig kvalm og dessuten får en pustevanskeligheter. Fulgte rådende og kjøpte hodepinetabletter og  en sterk plastikkpose en kunne nytte meg av dersom jeg ble spysyk.. Reiste tilbake og fant et apotek hvor jeg gjorde de nødvendige innkjøp.. kjøpte biletter og fikk vite når bussen hadde avgang. Leverte sykkelen tilbake og tuslet tilbake til hotellet. Satte meg på terassen og  nøt et godt fiskemåltid. Jeg ble ikke sittende lenge før jeg fikk selskap, denne gang var det to chilenske damer, de rev meg inn på dansegulvet og tappet meg for alle krefter , godt var for jeg trengte en god natt søvn før den lange bussreisen. Men  før jeg til sengs ville jeg hente penger, så jeg løsrev meg fra damene og fant en ATM. Jeg må ha vært temmelig bedugget, for kortet  forsvant i maskinen, og der stod jeg uten penger og kort. Fikk forklart dette i resepsjonen, og de hjalp meg ut av knipen. De ordnet slik at jeg med selskapet at dersom jeg var med automaten kl.9 neste dag ,ta med passet, da ville jeg få igjen kortet. Roen senket seg og jeg ruslet opp på rommet og stupte i seng, med visshet allt vil ordne seg.

Jeg var der kl.. 9 som avtalt, men ingen ansvarhavende var møtt frem. Jeg ble faktisk nervøs om jeg hadde misforstått. Bussen avgang var kl.10 og jeg hadde ikke betalt hotellet. Måtte jeg bare glemme bussturen eller utsette den noen dager og tape pengene jeg hadde betalt for biletten. Så plutselig dukket han opp, åpnet ATM og fant kortet og gav det til meg. Jeg takket og løp til hotellet og betalte , og de ringte buss-selskapet og  ba dem vente på meg. Jeg var ikke mer en fem minutter forsinket og jeg steg ombord på bussen, fant plassen min og roet meg ned. Det hadde vært en hektisk morgen og nåår bussen forlot buss -stasjonen var jeg allerede i drømmeland. Bussturen ville vare minst 10 timer.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE