Språkløs

August 1999

Nå vet jeg hva det vil si å ikke forstå hva som blir sagt. Spurte etter bussavganger  nordover og rutetider. Jeg spurte på engelsk og de svarte meg på spansk. Jeg ba de skrive ned tidene på avgangene og ikke engang der fikk svar fra lokalbefolkningen. Til slutt måtte jeg orientere meg selv frem til bussholdeplassen og heldigvis var busstidene slått opp på veggen. Omsider fant jeg bussen som skulle nordover.

Hele bussturen gikk gjennom ørkenstrøk, hvor menneskene i små blikkskur er strødd langs veien. Jeg fant aldri ut av hvordan de lever og hvordan de tjener  penger. Hvor maten kom fra og hvor de får vannet ifra. Jeg prøvde å spørre sjåføren, men han bare hipset på skuldrene.

Det monetone landskapet var brutt av svære reklame-skilt, det var for det meste Coca-Cola  skilt..Noen få kontroller av oss  passasjerer, de var utført av militære. Hadde en lærerinne i setet ved siden av meg på turen. Med smil og pekefingerspråket og deling av mat, hadde vi en slags samtale.

Cirka en halv time fra Arica gikk hun av, hun skulle besøke sine foreldre. Jeg så hverken blikkskur eller hus der hun gikk av. For meg var en gåte. Det siste jeg så av henne var at hun vandret mot ingenting. Heldigvis  den siste biten var jeg halvt sovende/halvt våken undrende hva jeg gjør her.

Arica  absolutt en by verdt å besøke, men det er også knutepunkt både Peru og Bolivia er ikke så langt herifra. Hvilke land jeg skulle reise til hadde jeg ikke bestemt. Men ut på kvelden traff jeg to engelskmenn som fortalte meg  om en fantastisk turarrangement av et amrikansk selskap, utgangspunkt La Paz. "Jeg tror jeg hopper på den turen. Vil undersøke idag mulighetenefor dette"  Derfor ble jeg noen dageri Arica. Jeg trengte en tenkepause.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE