13.august 1999

Jeg hadde ingen planer å oppholde meg i denne  byen over lang tid. Hotellet var på ingen måte et sted  å være over lang tid, men jeg traff to 'surfere' ,en fra Irland og en fra New-Zealand. Begge to hadde allerede vært på stranden, og der var det skikkkelige bølger med stor hastighet. 'Surfe' seg gjennom livet var mottoet. De hadde likegyldig holdning til livet. Var stranden fin og bølgene høye blir vi her en stund. En kunne også få kjøpt billig kokain blader. Når de følte for det ville de dra nærmere ekvator, vannet var på denne tid litt kald her.

Jeg selv ble vandrende rundt og fatograferte. Besøkte  Humberstone, en spøkelseby eller en levning fra fortiden. Dro på  fiskemarkedet for å spise. Frityrstekt flyndre med ris og grønnsaker. Maten smakte fortreffelig. Restauranten var full av spisegjester og det er en god garanti forat de servere friske matvarer, desuten var toalettet rent og godt utstyrt med  såpe og papir. Også et godt tegn.

Humberstone, en by som er bygget rundt de enorme nitritforekomstene i området. Stedet vokste til en by på veldig kort tid, det fantes allt, hoteller og billige pensjonater, det var teater og horehus, tennisbaner og baskeball baner og et stort svømmebasseng til felles bruk.  Elektrisetverk og jernbane. Byen blomstret i begynnelsen av det 20 århundre, og så dø like raskt etter  nitritet tok slutt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE