nærmer oss Sonkran

Stille før stormen

I Thailand er det alltid en eller annen anledning for å feire eller en unskyldning for å feste. Er det det ikke det ene så er det andre.Her i landsbyen har det vært dødsfall, ulykker og bryllup, så følgende kommer de fleste sammen og spiser og drikker. Jeg har ofte lurt på hvor pengene kommer ifra, for penger er det til å kjøpe både mat og drikke. Er det et bryllup, bidrar de fleste med en liten pengegave, andre bringer ris. Mat serveringen blir ofte gjort på dugnad. I en begravelse er det litt mer å rutte med for de fleste, da mange har en forsikring, hver måned betaleren inn til fellesskapets kasse. En  for et beløp som tilsvarer det beløpet personen har betalt . Fra denne kasse er kremeringen også betalt.

Forbedring og utvidelse på hovedveien nordover har de holdt på med i flere måneder. Fyllmasse henter de fra rismarkene, bøndene for betalt direkte fra entrepenørene. Nesten hver bonde selger jord og her i Lam Puk er det hentet utrolig mye jord. Veien forbi huset har vært i bruk hele tiden. Lastebiler etter lastebiler har passert forbi med tørr jord, så støvet skitnet ned både hus og bil og ikke glemme vinduer og vasken. Selvfølgelig vanner en veien fot å dempe forurensingen, men det hjelper lite. Bilene er en plage også, dieseleksosen blir hengende i luften og det gjør vanskelig å puste for oss med astma. Det har vært en mare for meg og til slutt måtte jeg bare ha en pause. Idet jeg måtte på denne tid dra til Jomtien, Bangkok for å oversettte bekreftelsen at jeg mottar alderspensjon fra Norge, var det bare å dra.

 Denne gang kom ikke Patch med . Martin en venn av meg ville gjerne være med og jeg var sjeleglad. Han påtok seg kjøringen, han er i bedre form enn meg, så jeg overlot gladlig rattet til han. Det tett traffikk hele veien og det var deilig å sitte  som passasjer. Gps funket bra og den loste oss hele veien. Gps kom godt med når vi nærmet oss Jomtien, for her var det store forandringer siden sist vi hadde  vært der. Omkjøringer, nye traseer og mange trafikklys og nå var det kommet bompenger  noen steder. Men allt gikk bra og vi fant hotellet ganske lett. Søndag   ettermiddag sjekket vi inn på Jomtien  Palm beach hotell an resort. Allt var bra ,servicen, frokosten og rommene.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE