Måneden som gikk

Julen oog romjulen og nyttårsaften

Dagene før julaften var det stille og allt var som før med Patch, hun var sterkt opptatt med kyrne og kalkunene. Hun hadde også tatt seg tid med storrengjøring av huset såvell som å rydde i hagen. Hun var som alltid en flittig maur, så allt var gjort før julaften. Vi hadde bestemt en lett thaimiddag julaften, men datteren kom og hun brakte med seg europeisk mat.

Vi ble sittende ute alle tre og koste oss med mat og drikke. Jeg fortalte om måten vi feiret julaften hjemme. Om det sank inn er jeg ikke sikker på, men jeg fikk da fortelle. Morgenen hadde startet med at begge gikk  til tempelet noen timer. Munkene skulle også ha mat, og dette med å besøke tempelet er viktig. Jeg tok meg tid til kjøre en tur til venner. 

Første juledag spiser jeg på Ryan Resort, det er blitt en tradisjon dette å ha  julemiddag hos Gary og Nok.. Her møtes de fleste utlendinger til engelsk julemiddag. Det er en blanding av mange nasjonaliteter. Denne gang  var vi over 60 personer tilstede. Mat og drikke i mengdevis og humøret var på topp og da musikken og dansende korjenter , ble stemningen enda bedre. Pene  serveringsdamer som også viser dansegleder for oss gamlinger til å bli rause. Ja, en kan si  at kvelden ble riktig vellykket for oss alle og det ble sent før man vendte nesen hjemover.

Neste dag  var Patch tibake til sine plikter som gårdskone. Jeg har jo ingen plikter på det området annet enn å subsidere. Noi,datteren, var ikke hos Gary så hun kom tidlig på besøk med noen venner og laget mat til oss alle. Hun hadde vært hos thai venner kvelden i forveien. Noi er flyttet inn i sitt eget hus nå, og det har  vært bedre for oss alle. Hun er jo en vakker ung kvinne, som helst være sammen sine venner.

Dagene fløy avgårde og nyttårsaften nærmet seg med stormskritt. Flere og flere kom hjem på besøk, det ble flere biler på veiene og vanskeligere å komme frem. Så for min del ble jeg hjemme, ingen bilkjøring. Det er mye fyllakjøring på veiene og det skjer hele tiden ulykker. Dessuten er det veibygging mellom Prasat og Lam Puk og det gjør det mer farlig.

Nyttårsaften ville jeg feire hjemme med familien, men stille og rolig ble det ikke. Naboene var slett ikke enig. Det ble musikk fra alle hus i nabolaget og thaiene må alle være tunghørt , alle spiller så høyt at husene rister. Høytalerne er plassert i hagen, det er jo der de sitter og spiser og drikker. Jeg skjønner ikke at det går an være så lite hensynsfull, Raketter skytes opp hele natten så sove er en umulighet. Thaimusikk kan være for oss utlendinger en mare. Glad var jeg at det var mye drikking i naboskapet, så ut på morgenen ble det omsider stille, og et lite gløtt over i nabohagen, visste jeg at første nyttårsdag ble en stille dag.

Året 2019 er begynt og jeg ønker alle et riktig godt nyttår.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE