November måned med svært varierende vær

november er innhøstning av risen. Avlingen har vært svært varierende fra landsby til landsby. Det har vært mye regn et sted og nesten ingen regn andre steder. Det er nesten utrolig hvor lokalt det har regnet. Når jeg har vært på veien fra et sted til et annet, har jeg i løpet av kort tid opplevd å kjøre gjennom et fossefall og i neste øyeblikk solskinn og svært tørre områder. Følgende har enkelte rismarker fått for mye regn, mens andre rismarker får ikke noe regn. Risinnhøstningen er nå så si ferdig og økonomisk egentlig en katastrofe. Selv Patch var denne gang skuffet over kvaliteten av hennes ris. Og dessuten var det en del mindre enn siste år. Prisen varierer fra mølle til mølle, men har du råd lagre risen over tid for en bedre pris når en selger.

Ellers har november vært kjedelig for min del. Jeg har måtte ta et opphold med svømmingen, idet albuen er ikke helt helberedet og dessuten har det vært forholdsvis kaldt. Men i neste uke skal  jeg forsøke meg. Jeg savner turen i svømmebassenget. På denne tiden av året er det ikke så mange i bassenget, så det er bedre plass.

Patch har fått flere kalkuner til passe og jeg håper hun vil begynne å selge. Det blir snart en økning av antall kyr også, så hun kaver på å hente gras. Det er en økt som tar hele formiddagen. Det bringer ingen inntekter og jeg subsiderer på det ene og det andre. Hun forstår seg ikke på regnskap og prøve å lære henne det, er håpløst. Hun har noe å gjøre hele tiden og det er det posetive. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE