Monsunregn

Risplanting

Patch har ventet idet lengste for å plante risen. Været har vært så varierende at det har vært vanskelig å bestemme seg. Men nå er det gjort og hun har vært heldig. Lite gras i åkeren og risen har vokst seg stor og sterk. De siste dagene har hun gjødslet. Hun har ikke brukt kjemikaler men møkka fra kyrne og kalkunene. Hun vil over tid prøve å få godkjennelse for dyrkning av organisk. Prisen er mye bedre, men det langt mer arbeid. Arbeid har hun aldri vært redd for. Jeg håper at det vil lønne seg med allt arbeidet hun har gjort.

Kyrne får også sin oppmerksomhet, Patch sanker gras overallt, som alle andre her i Lam Phuk. Hun dyrker  også gras, men det er ikke nok. Kalkunene i bakgården har nå fått bedre vilkår, hun har gjedet inn, slik at hundene ikke kommer inn og lagt en netting over, slik at ørnene ikke kan gjøre som før. Altså er det mindre svinn, men ormene er det vanskelig å stenge ute, så de har fremdeles anledning å skaffe seg et måltid.

Datteren har endelig startet husbyggingen, fremdeles lagrer hun sine ting i huset og hun okkupere fremdeles huset som Patch skal bruke som massasje-rom. Men heldigvis ser vi en ende på forholdene som idag eksisterer.

Jeg selv bidrar ikke på andre måter enn å spøtte inn penger når det trengs. Hver morgen når Patch drar , tar jeg bilen og kjører til Ryan resort og tar min daglige svømmetime. Denne rutinen med å trimme nesten hver dag, føler jeg meg bedre og sterkere. Samtidig får jeg god tid til å lese i fred. Hele uken er det svært få gjester om formiddagen. Ettermiddagen kan det være mange.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE