Februar

Visavanskeligheter

Det har vært en humpete vei frem til årsvisa denne gangen. Jeg måtte først fornye passet mitt. Jeg ville så gjerne gjøre dette samtidig som jeg fikk oversette bekreftelsen om min pensjon. Dette er ikke enkelt, nav har sluttet med å sende bekreftelsen, de har gått over til digitalt og jeg er ikke så flink der. Jeg ringte navkontoret og forklarte sittuasjonen i god tid før jeg skulle søke om årsvisa, to måneder før. Jeg ventet og ventet men det kom ingen bekreftelse før passet mitt var utgått på dato. Dermed ble det en hastesak for å få nytt pass. Heldigvis skulle en venn av meg til Pattaya så jeg slo følge med han. Passet ble ordnet raskt, utrolig god service. 

Reisefølge hadde akkurat funnet en parkeringsplass, da jeg kom ut av døren , de så meg og gav parkeringsplassen til en annen og jeg hoppet inn i bilen og vi forsatte turen til Pattaya. Vi skulle ha tre overnattinger der før vi returnerte. Gary hadde bestillt hotell der som hadde et stort svømmebasseng. Lek resort var navnet og det ligger laglig til, nær sentrum. Vi hadde en koselig kveld sammen. Patch var storfornøyd og så var Garys kone.

Neste dag ble handledag for Patch og Nok. Etter en god frokost forsvant alle tre fra hotellet og jeg tuslet meg frem til en god liggestol ved bassenget og en bok i hånden, det var der jeg ønsket å tilbringe dagen. 

Neste dag skulle vi reise tilbake, en dag tidligere enn bestemt. 

Det ble en tidlig kveld og tidlig frokost neste dag. Gary hentet varene som han hadde bestillt og deretter vendte vi nesen hjemover. Turen tilbake gikk hurtig og smertefritt.

Neste dag måtte jeg til imigrasjonen og fornye visumet. Jeg hadde fremdeles ikke fått bekreftelsen fra Norge, så jeg måtte ordne et tremåneders ekteskapvisa. Etter mye om og men fikk jeg det. Nå var det å håpe at jeg fikk bekreftelsen før visumet gikk ut. Det neste skritt er jo ut av landet og søke derifra.

Jeg syntes at tremåneders ventetid var litt lenge, så det ble en telefon til NAV. Der fikk jeg beskjed at de allerede hadde sendt den for lenge siden og at den måtte ha forsvunnet i posten. Jeg gikk til postkontoret og etterlyste posten og fikk beskjed om å spørre postmannen. Heldigvis var Patch med og hun visste hvor postmannen bodde. Vi gikk hjem til han og han hadde ikke båret ut post på uker og posten fløt overallt. Patch satte igang å lete og fann omsider post fra NAV. Det ble ikke mye sagt, man gjør ikke feil i Thailand om så  godtar man feilen. Det har med å miste ansikt.

Neste dag dro jeg til visummyndighetene i tro at de ville godta bekreftelsen, som var skrevet på engelsk, men den gang ei, jeg måtte til ambassaden for å bekrefte riktigheten. Nok en tur til Bangkok, denne gang var det ingen damer med. En overnatting i Pattaya og så tilbake. Hurtig og greit og også denne gang kjøpte Gary varer hjem til resorten før vi gjorde vendereis.

Dagen etter hjemkomsten ble turen gjort til visummyndighetene, også denne gang ble det lang ventetid og mye ergrelser.  Men nå er det heldigvis ett år til neste gang.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE