En imponerende busstur

 

Jeg ble fortalt at buss turen gjennom stein-og sandørken.  Stillehavet mot vest med sine flotte strender og Andesfjellene mot øst med sine høye topper og at gikk rett gjennom Atacama ørkenen.

Det var ikke noe pent syyn langs veien, rustne bilvrak lå spredd omkring som minnet dårlige tider. Fuktig luft og brennedé varmt og ikke noe vann å se i mils omkrets. Temperaturen var opp imot 40 grader Celsius. Jo, nærmere Iqueque fikk jeg øye på svære*bumpers* og lastebiler og etterhert kom gravemaskinene til syne. Her finnes åpne koppergruver. Chile var en av e største eksportør  av kopper på verdensmarkedet.

Byen Iqueque er veldig sammensatt,allt fra små fattigsle hus med blikktak til de mest luksusiøse Victoria stil  hus. Små skitne hoteller til helt topp moderne. Flotte adsilte badestrender for de priveligerte og skitne , uryddige for de vanlige.

Vi fikk en punktering på veien hit og det varnesten utrtolig hvor rolig å syndig passasjerene tok det. De tok det en avveksling, de så ikke på klokken , men snakket og røykte som om ingenting hadde skjedd. Vi hadde jo ingen innflytelse på reparasjonen og livet måtte gå sin gang. Det var ingen jekk tilgjengelig, så bussen rygget opp på noen steiner, hvordan de fikk til å fungere, skjønner jeg ikke, men heldigvis kom det en ny buss og ble flyttet over i den.Ankom Iqueque et par timer forsinket. Igjen brukte jeg  lonely planet, min bibel og rettlleier.San Martin ble overnattingsstedet. 14 dollar var prisen som stod i Lonely planet, men ifølge vertskapet var pisen å 22 dollar. Grunnet inflasjonen i de siste årene. For meg  var det en rar byggning En parkeringsplass  med byggninger omkring. Rommene var små i alle tre etasjer og ikke var varmt vann i dusjen og toaletten var ute av drift.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE