Havneby for eksport av mineraler

Mineraleksport

Etter en lang tur på nattbussen ankom jeg k.10.30 og var raskt med å fine et sted å bo. Igjen brukte jeg Lonely Planet. Stedet de anbefalte eksisterte ikke lenger. Det var en skuffelse, men jeg fant helt tilfeldig et appartemet hotel, Valdiva. Prisen var spiselig, 16 dollar. Rommet  var upersonlig, men rent og fint, dessutenn hadde det varmt vann i dusjen.  

Byen bærer preg av å være en havneby, men parken Plaza Colon var et pusterom i omgivelsene, og midt i parken er et nøyaktig kopi av Big Ben, en gave fra England.

Når en vandrer omkring alene i en by med stressende mennesker, begynner en å lure om livet er verdt å leve. Mennesker i bevegelse fra et sted til et annet, alltid larm omkring. Ørene for aldri kvile, og hele tiden nye inntrykk som skal fordøyes. 

Antofargasta, byen med Andesfjellene i øst og Stillehavet mot vest og en havn full av skip fra alle verdenshjørner, gir meg en bekreftelse at vi er globale. Savner nyheter fra Europa, slike nyheter er vist uinteressant. Men en ting er felles for komersiellt TV og det  er reklame og annonsering lottonummeret som har vunnet potten og  mellom slagene reklame om bleier, bind og vaskepulver. Ja, menneskene er her som andre steder opptatt huslige problemer.  På en byggeplass oppdaget jeg at det ble brukt Sandvik verktøy og at blandingsmaskinen var produsert i Sverige. Blandingsforholdet var ettermitt skjønn tilfeldig, men det ble hus av det til slutt. Vatringen ble gjort med øyensynet, men husene ble ikke skeive, ikke synbart iallefall. Stillasene var ikke av de sikreste, men de funket.

Det drar motavreise til Iquique, en  havneby som hadde sin storhetstid omkring 1900, da nitrit - baronene bygget sine slott og vannet kom fta Andesfjellene.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE