På vei nordover 8.august 1999

Bussturen

Det var en strålende solskinnsdag, denne søndagen. Jeg hadde vært heldig med valg av hotel. Las Vegas Londre var et dyrt men flott hotell, og var situert midt i den gamle bydelen av Santiago. Alle på hotellet hadde vært hyggelig og hjelpsom. Jeg betalte regningen med et smil og taxien ble bestillt til bussterminalen. Her var det et yrende liv, men det var lett å finne frem i rotet. Buss nordover på en side av terminalen og buss sydover på den andre siden. Det var bare lete etter bestemmelsestedet. Jeg fant straks en Pullman luxory bus som skulle nordover Serena.

Det var også et ungt par fra Australia og et par fra Nederland som skulle samme veien. Det australinske paret skulle *campe* sin vei til Bolivia. Glad og optimistisk og eventyrlysten som de fleste australiener, delte de erfaringen med å reise. De gav meg gode tips og hvordan jeg skulle komme rundt i Australia om jeg skulle komme der også. 

Vi var alle på vei østover i en flott buss mot og over Les Andes. Veiene er gode og brede, etter norsk standard, men veien forbedres hele tiden. Noen steder er veien forkortet med broer over dalsøkk og elver. Maskinparken som er i bruk er enorm, ikke bare mange men svære. Kraner så høy, at selv jeg ville vært redd å klatre opp i førersetet.

Veien er bratt og svinget, fra 1000 feet  til 4000 feet over havet, hvor bussen kryper oppover. Fjellene omkring er dekket av is og snø. Vi var heldig, det var fantastisk vær, så bussturen en skjær fornøyelse. Det var forbudt å røyke, så jeg måtte bruke *tjuvtriks*. Sjåføren var også røyker og forstod min trang og jeg ble sittende ved siden av sjåføren i guidesetet, nærmest et glassbur.lanskapet er ikke ulikt Himalaya, små landsbyer med få mennesker og noe kveg, geiter og hester. Langs veien var det salgsboder med frukt og grønnsaker. Potetens hjemland uten tvil, det bugnet av dem overalt. Omsider kom bussen til endestasjonen. Det var blitt mørkt.  Serana, en liten fiskelandsby som Bergen, men mye større enn Bergen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE