Avreise fra norge 1999

Reisen startet den andre august 1999 med natt-toget til oslo. Hadde litt rare følelser når tiden var inne for å dra. Jeg hadde ikke planlagt noe særlig, så jeg visste ikke helt hva jeg gitt meg ut på. Jeg visste inne i megat det en rett avgjørelse, men hadde bange følelser om å gjennomføre reisen.

Flytoget til Gardemoen, foresten Romeriktunnellen var tatt i bruk, så reisetiden fra oslo til Gardemoen var av kort varighet. Sjekket inn på British Airways og startet ventetiden til påstigningen. Røykeforbudet på alle British Airways fly var trådd i kraft, så jeg tok min siste sigarett før påstigning. Presis avgårde til London, Gatwick airport. Ankom presist og jeg fant det nærmeste røykerom, sugen som jeg var. På flyplassen skulle jeg tilbringe en hel dag med venting. Uff, vente i et *kjøpe og restaurantsenter.* vandrende omkring i halvdøs, hvor ulvene prøver å fortære deg langsomt. Tiden gikk langsomt og mange kaffekopper ble drukket. Spiste laksekotetter med grønnsaker, en trist flyplassmåltid affære. Spenningen steg i kroppen og på en globus fulgte jeg reiseruten mot Chile. Santiago var målet. Kl.9 var avreisen. Flyet var stappfullt av folk fra Argentia og Chile og turen skulle være røykfri. Jeg hadde vindussete, et handicap når en skal på lange flyturer, en må krype over for å komme til midtgangen, en nødvendighet for å komme til toalettet. Ta aldri et vindussete på lange flyturer. Heldigvis bare engang måtte jeg skreve over mine medpassasjerer. Jeg måtte vekke mine to medpassasjerer. Det var ikke særlig populært, men helt nødvendig.

Mellom-landet i Buenosaires, en time opphold. Røkte i et sett for å komme ajour. En kjedelig mellomlanding med salgsboder og restauranter overalt. Litt forsinket avgårde og fløy over Andesfjellene, et imponerende syn fra luften. Jeg hadde reist bakover i tid, 4 timer bakover fra London og fem timer fra Oslo. Hele ankomsten i Chile var et byråkratisk rot, men omsider var jeg igjennom det hele. Så torsdag morgen 5.august - 99 stod jeg med begge beina plantet i Chile, fjell- landet med en kyststripe så lang som kystripen i Norge. Det første jeg måtte gjøre var å finne et sted å bo. Lonely planet hadde anbefalt noen og jeg plukket tilfeldig ett ut. Hoteĺlet var stengt, men heldigvis over gaten var et annet. Adskillig dyrere, men jeg måtte bare, tarmer og blæren diskutere ikke pris. Jeg kunne jo alltid finne et nytt sted imorgen. Hotel Vegas   Londres 49, Santiago ble stedet. Det var enda tidlig på dagen, og etter det nødvendige var gjort, ble jeg nyfiken på å lære senter av byen å kjenne.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE