Desember 2016

Patch med moren til bruden

Endelig har jeg kommet inn på min hjemmeside igjen. Det har vært en lang prøve og feile tid, men omsider fant jeg nøkkelen og vips så var jeg der. Det har seg slik at ikke allt kan seg ordne på et øyeblikk og dette var en av de gangene jeg fikk ingen hjelp utifra.

Desember måned er snart forbi og det har vært en hektisk måned for Patch. Hun har stått på med risen, hun skar den så si alene. Jeg er ikke så interresert, for å dyrke ris er i dag et tapsprojekt, prisen på risen er halvert for bonden og all kunstgjødsel har gått opp l pris, pluss bensinen og dieselen har økt og minstelønnen for arbeiderne. Patch kutter risen alene, men hun må treske den. Så hun sparer der hun kan, men noe fortjeneste blir det ikke.

Hun har etterhvert forstått at det er mer penger i å produsere urtedrikker. Hennes produksjon er tatt opp igjen så lenge det varer. Hun hopper lett til noe annet, forhun er ikke alltid den mest tolmodige. Jeg må stadig minne henne på at jeg vil ikke subsidere hennes tapsprosjekter. 

Ellers har måneden vært full av hendelser. Allt fra begravelser og giftemål. Vi lever så tett i et stammesamfunn at vi må ofte delta i det som skjer omkring oss. Patch tar begravelser og andre gjøremål, mens jeg skygger unna triste saker, men   brylupper og andre festlige anledninger tar jeg. 

En brylluppsfeiring var vi sammen om og det var Lars. Det var et stort og festlig lag med masse høy musikk og dans. Ofte når det er store ting på gang, blir det musikk og dansepiker. Mange fine unge damer vifter med stjerten og vi gamlinger sitter å måper. De vet å få blodet til å renne i årene og selv jeg får tiklinger i dansefoten. Maten var god og det var også nok med flytende, jeg måtte være forsiktig idet jeg skulle kjøre hjem.

Julaften ble feiret hjemme i Lem Phuk, et par engelske venner og thaier kom over, og vi koste oss sammen. Første juledag  feiret vi på Ryan resort, hvor vi hadde engelsk julemiddag. Det var fullt hus og to svensker og jeg representer fo skandinavia. Selvfølgelig kjente vi hverandre også de andre middagsgjestene, så praten gikk villig i mellom bordene.

Sent hjem , men ikke full. Kjørte bakveien gjennom rismarkene for å slippe kontroll.

 

Jeg ønsker alle mine lesere riktig godt nyttår.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE