Over nyttår

Hjemme en hel uke

Dagene før nyttårsaften var det best å holde seg langtvekke fra kjøring. Mange på vei hjem fra Bankok og andre byer sør for å feire nyttårshelgen hjemme, og det er masse villmannskjøring og mange begynte feiringen på veien. Høy fart og høy musikk og hensynløs kjøring uten å tenke på konsekvensene. Mange biler er overlastet, for mange passasjerer og for mye last og hvert år er det mange dødsulykker. Om det er mange politi på veiene for å kontrollere, kan de umulig få tak i alle syndere. Ulykkene blir ofte vist på fjernsynet, men det skjer ikke meg holdningen blir ikke forandret.

Jeg har tatt konsekvensen av hva jeg har opplevd og sett, med å la bilen stå i  hagen. Kjøper på forhånd de varer som trengs og tusler rundt i landsbyen og ser på livet og livet deres er å nyte mat og drikke og høy musikk. Nyttårskvelden ble en mare, den ene naboen prøvde å overdøye den andre mens den tredje hang seg på konkuransen . Med bomullsdotter ørene og drinken i hånden overlevde både jeg og Patch feiringen. Himmelen lyste opp med raketter og det hele fikk en  eventyrlig stemning. Langt ut på natten stilnet det hele av og vi krøp under dynen.

Det ble en sen morgen og det tok sin tid før kyrne fikk mat og drikke. Heldigvis tok hun lang tid med kyrne, så jeg fikk summe meg  med kaffe og røyk.

De neste dagen har gått med urteproduksjon. Det er en lang prosess før urtene blir klar for videre foredling. Men dette er noe Patch kan og liker, selvom blir lei over tid holder hun på. Vasking og tørking og deretter veie inn de forskjellige urter som går til gjæring. Men det går langsomt fremover og mens hun holder på, sitter jeg i den svale nordavinden og nyter livet.

Deilig å være i Thailand.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE