Eksotisk kultur og vår egen.

Thailand

Reisende eller antropologer er I folks øyne er nysgjerrige som studerer eksotiske folkeslag. Dette er også riktig I den forstand at dersom man skal drive sammenlignende kultur forskning,  er det mest variasjon å finne dersom man også går utenfor sin kultur.

 Dette  innebærer både fordeler og begrensinger. Man kan selvsagt ikke bli like fortrolig med den fremmede kultur som de innfødte, selv om målet er å nå dette mest mulig. På den annen side er det ofte slik at den utenforstående lettere får øye på regelmessighet og trekk som de innfødte ikke ser  så klart, men tar mer for gitt. Reisende eller antropologer har således ikke vært opptatt av det fremmede i og for seg, men det er en metodisk nødvendighet for å kunne si noe generelt om menneskelige likheter og forskjeller.

Mange av tidens mest dramatiske konflikter dreier seg om etnisk egenart og krav om kulturell og nasjonal selvstendighet.

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE