rolige dager

Hagearbeid og andre gjøremål

Den siste uke har vår tid for det meste vært rundt i hagen. Patch planter og omplanter urtetrær og urteplanter. Hun har vært i skogen og samlet  både det ene og det andre, og hun forsøker  å finne plass  i det lille området rund huset.  Det er en fordel å ha de i hagen i istedenfor  på området langt vekk fra huset, her er det mange hender som ville like å få tak i urteplantene som hun finner i skogen. Patch er en kjenner og vet hvor disse plantene og urtetrærne skal hentes i skogen, en lærdom hun lærte av faren sin. Han vandret visst mye omkring i skogen og han tok Patch med, og idag har hun nytte av den kunnskapen.

Jeg selv er ikke mye til hjelp når det kommer til hagearbeid, jeg er bedre med å finne kunnskap om dette på internett og formidle det videre. Noen ganger tar hun rådene innover seg og andre ganger går det hus forbi, men en ting hun har lært vel er kompostering og forbedre jorden. Hun er en stødig løvinnsamler som hun graver inn i jorden. Dette er viktig her hvor jorden er så hard om vinteren nærmest sement og så evjeaktig i regntiden. Kjemikalier er over lang tid blitt brukt og gjort jorden fattigere og misbrukt , så naturgjødsel er helt nødvendig.

Jeg har nesten hver dag tatt lange sykkelturer, og pusten er blitt bedre og den fysiske formen  har kommet seg. Jeg har nyttet sjansen nå før sonkranen, vannfestivalen, hvor alle kaster vann på hverandre. Jeg hadde ikke hatt noe imot om vannet var rent og innbydende, men ofte er det det motsatte.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE