Et liv om å gi andre skylden
Onsdag den 9.juni

Spør en Thai om hvem er skyld i problemene Thailand opplever i dag, da vil de alltid legge skylden på andre  og peker gladelig på andre enn seg selv.
"Det er ikke vi som har gjort det slik men våre naboer."  er et svar som er brukt over lang tid. Om ikke dette selvbedraget tar slutt vil det bli mange flere kupp.

En undersøkelse ifjor viste at nesten 85% av de spurte, trodde å snyte var riktig når en handel ble gjort. Dette vil si i praksis at Thailand er en nasjon av tyver. Dette skal vi utlendinger ha i bakhodet når vi reiser til Thailand.
Thailand, det smilende landet, og sterk troende buddister aksepterer både korrupsjon og snyting.
Thaiene gir daglig almisser til munkene i form av mat og donere penger til templene. Idet de tror at disse uselviske handlinger er for de enda dårligere stilt. Men innerst inne har de en hensikt om at de vil få tilbake - å komme til himmelen eller å ha et rikere neste liv. Så hva er det,en handel, så enkelt og liketil er det, langt ifra en uselvisk handling.

Hver gang de går i tempelet eller er til stede når en buddistisk sermoni gjennomføres,  aksepterer de  at  de fem forskrifter vi skal leve etter . Mange av oss forlater forskriftene der for vi har ingen intensjon å følge de. Vi forstår  lite om buddisme og selv ledende munker forstår ikke dypden i deres tro, men de vet hvordan de skal gjøre semonier og det er her de har inntekter. Lett-tjente penger.
Thaiene sier de er lat og liker å finne den letteste vei til å leve, sabai, (ikke gjøre noe) Derfor er lotterier veldig populært, prostitusjon florerer, også unge jenter gifter seg med pensjonister fra utlandet.

Thaiene elsker å prate og å være sosial, men i sosiale sammenkomster høre vi knapt på hverande når vi prater. I det vi har ikke lært å tenke kritisk og lytte på en annen person, kan vi heller ikke samarbeide noe særlig.
Mange av de tredvetusen buddistiske templer ble bygget kloss i hverandre fordi istedenfor å søke å komme til enighet når uenigheten er der, bygger vi et annet tempel ved siden av.
Et annet eksempel hvor vanskelig det er for oss thaier å samarbeide, er de kooperative "bevegelser"  tanker har aldri funnet en grobunn i Thailand og dette er også
  et tegn på hvor vanskelig vi har for å tolere eller å takle uenigheter.
Vi har lett for å tilgi og utrykket "mai pen rai" (spiller ingen rolle) når noen gjør en feil. Dette viser vår holdning , vår likegyldighet.
Vi har egen evne rettferdigjøre allt vi gjør.
Vi klager og syter mye om korrupsjon og snylting, men vi gjør ingenting. Enda verre, vi vekger de samme politikere valg etter valg, bare for de er rik og mektig og håper også at det vil gagne oss også. Det er flere spørreundersøkelser om korrupsjon og snylting i foretninger og 85% svarte at de trodde det hørte med i forretningene og dette gjør oss til tyver.   
Thailand har et moralsk problem, og dette evigvarende selvbedrag at korrupsjon, kjøping av stemmer er en normal handling, vil fremtiden bringe mange politiske omveltninger og å kuppe makten ved kupp.              

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 12:09

hei,håper det går bra med deg..hilsen Stig

...
07.11 | 17:55

Oj....frister lite ja. Bra du kom deg heim igjen.

...
19.12 | 08:41

God jul til deg og Patch Øivin! Vi har same "frysepinne"-fenomen! Våre gjester fraus mindre i Noreg med like mange "blå" der, som raude her i nordavind. Ull på!

...
28.03 | 22:31

Hei,er dere ferdig med huset?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE